Vi värnar om både hästen och naturen!

Idag är nästan allt vi använder till hästens dagliga skötsel tillverkat av oljebaserade syntetmaterial. Inte för hästens skull utan oftast för att det är billigt och bekvämt att producera fram. Den större delen av produktionen är centrerad i Asien för att kunna pressa priserna, och på grund av det är utbudet likriktat, transporterna långa och tillverkningsprocessen kemikalietyngd. Det påverkar vår natur och människorna som arbetar med det negativt.

I filmen berättar vi om varför vi startade Natural Winner:

 Vi skapar utifrån naturen

Natural Winner är ett starkt värdebaserat företag där jag som grundare vill matcha  naturens råvaror med hästens behov. Det ska minska vår miljöpåverkan och samtidigt ta fram de bästa funktionerna för hästen. Exempelvis ull överträffar i många fall de teknologiska syntetmaterialen som idag finns på marknaden. Vi vill nyttja naturligt spillmaterial och växter som redan i första steget hjälper till att skapa biologisk mångfald och sänka Co2.

Vår hållbarhetsfilosofi

Genom att kombinera gammal kunskap och välbeprövade naturmaterial med dagens design, föddes den första kollektionen av Natural Winners eget varumärke. Produkterna är till för dig som värnar om den äkta naturliga känslan oavsett om du rider på en mjuk skogsväg, längs milslånga grusvägar eller tränar i paddocken. Modellerna är inriktade mot dressyr, hoppning/allround och islandshäst för att du ska hitta en design som passar dina behov. Och du, det här är bara början ...

Jag hoppas att du kommer att älska Natural Winners produkter lika mycket som jag och mina hästar gör!

/Annika Willen Waltersson (ägare och grundare av Natural Winner AB)

 

Ägaren till Natural Winner rider på sin frieserhäst med björkar i bakgrunden

Affärsidé:

Designa och tillverka rid- och hästtillbehör av naturliga material för ett miljövänligt och omtänksamt hästägande = Skönt för hästen, bättre för naturen!