Vi värnar om både hästen och naturen!

Trots att hästen dagligen går i hagen, äter hö, står i box på spån, blir riden på gräs, sand, eller över trädrötter på stigarna så är nästan allt vi använder till deras dagliga skötsel gjort av oljebaserade syntetmaterial. Inte för hästens skull utan oftast för vår bekvämlighets skull. Likaså är den större delen av produktionen centrerad i Asien för att kunna pressa priserna, och på grund av det är även utbudet likriktat, transporterna långa och tillverkningsprocessen kemikalietyngd.

Natural Winner är ett starkt värdebaserat företag där jag som grundare vill matcha hästens behov med naturens råvaror och miljöpåverkan. Synergierna och samklangen däremellan är häpnadsväckande och det var förvånansvärt enkelt att skapa naturliga produktprototyper som både är föregångare till, och överträffar de teknologiska syntetmaterialen som idag finns på marknaden. Och det genom att nyttja spillmaterial och växter som redan i första steget hjälper till att skapa biologisk mångfald och sänka CO2. Läs mer om vår hållbarhetsfilosofi.

Genom att kombinera gammal kunskap och välbeprövade naturmaterial med dagens design, föddes den första kollektionen av Natural Winners eget varumärke. Produkterna är till för dig som värnar om den äkta känslan av samklang vare sig du rider på en mjuk skogsväg, längs milslånga grusvägar eller tränar i paddocken. Modellerna är inriktade mot dressyr, hoppning/allround och islandshäst för att du ska hitta en design som passar dina behov. Och du, det här är bara början.

Jag hoppas att du kommer att älska Natural Winners produkter lika mycket som mina hästar, jag själv och mina testryttare har gjort! /Annika Willen Waltersson (Ägare och grundare av Natural Winner AB)

 

Affärsidé:

Designa och tillverka rid- och hästtillbehör av naturliga material för ett miljövänligt och omtänksamt hästägande = Design, funktion & hållbarhet!